duminică, 16 august 2009

MOTO GP

După o perioada lungă de timp în care postul Eurosport a transmis cursele din Campionatul Mondial de motociclism,în acest sezon postul Digi sport a preluat drepturile de transmisiune începând cu etapa a zecea disputată în Marea Britanie.În acest final de săptămână a avut loc cea de-a unsprezecea etapă,în Cehia la Brno.La cea mai mică clasă s-a impus spaniolul Nicolas Terrol de la Jack&Jones Aprilia care a urcat pe poziţia a doua în clasamentul general după acest rezultat.Pe locul al doilea a încheiat liderul clasamentului general Julian Simon de la Bancaja Aspar,care nu a reuşit să-l depăşească pe Terrol în ultimul tur al cursei.Podiumul a fost completat de italianul Andrea Iannone de la I.C. Team,primul lider al cursei.
În clasamentul general cea mai importantă schimbare a fost căderea lui Sergio Gadea de pe locul doi pe locul patru şi urcarea lui Nicolas Terrol de pe cinci pe doi.Bradley Smith a rămas pe locul 3 iar Andrea Iannone a căzut şi el de pe patru pe cinci.
La clasa 250 am văzut o dublă italiană.Câştigătorul cursei Marco Simoncelli de la Gilera a fost urmat de Mattia Pasini de la Team Toth Aprilia.Liderul clasamentului general Hiroshi Aoyama de la Honda Scot a încheiat pe locul patru,urmăritorul său cel mai important în clasamentul general Alvaro Bautista a terminat al treilea.
În clasamentul general Bautista s-a apropiat la trei puncte de Aoyama iar Simoncelli a intrat în lupta la titlu fiind la 32 de puncte în urma lui japonezului.
La clasa moto gp Valentino Rossi a plecat de pe primul loc şi a reuşit să se menţină pe această poziţie până în ultimele tururi când a fost întrecut de coechipierul său spaniolul Jorge Lorenzo.La scurt timp după depăşire spaniolul a abandonat lăsându-i italianului drumul deschis spre victorie.
Pe poziţia a doua a încheiat spaniolul Dani Pedrosa iar pe locul trei Toni Elias aflat la primul lui podium în acest sezon.
Rossi s-a distanţat la 50 de puncte în faţa lui Lorenzo în clasamentul general apropiindu-se tot mai mult de al optulea titlu mondial din carieră.Pe locul trei a rămas australianul Casey Stoner care nu a participat la această etapă şi care nu va fii prezent nici la următoarele două din cauza unor probleme la stomac.Pedrosa a rămas pe locul patru la 15 puncte în urma lui Stoner.
Rossi a bătut recordul de podiumuri stabilit de un alt italian Giacomo Agostini în 1972 reuşind 161 faţă de 160 ale lui Agostini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu