joi, 9 iulie 2009

Albume 2009

Prima parte a anului 2009 a adus câteva albume cel puţin interesante.Cele mai bune pe care le-am ascultat până acum sunt următoarele.
1.Korpiklaani-Karkelo(cu siguranţă cel mai bun album din acest an mai multe detalii câteva posturi mai jos...)
2.Tyr-By The Light Of The Northern Star( unele dintre cele mai bune melodii ale formaţieidin Insulele Feroe,cele mai bune cântece "Trondur I Gotu","Hold The Heathen Hammer High","Northern Gate"şi "Ride")
3.Eluveitie -Evocation I The Arcane Dominion(un album folk doar cu instrumente acustice.Cu o excepţie toate cântecele de pe album sunt foarte bune.Acea excepţie este "Omnos",singurul videoclip de pe album.Piesa este în orice caz prost aleasă pentru un single."The Arcane Dominion","Brictom" şi "The Cauldron Of Renascence" sunt melodiile cele mai bune)
4.Wardruna-Runaljod-Gap Var Ginnunga(proiectul lui Kvitrafn si lui Gaahl(ex-gorgoroth),Wardruna a scos in acest an prima parte dinr-o trilogie care urmăreşte runele antice,fiecare cântec fiind dedeicat uneia.Un album foarte interesant de folk/ambient care te trimite cu gândul la vremea vkingilor)
5.Wolfchant-Determined Damnation(Un album de la care aşteptam MULT mai mult.....Primele doua albume ale nemţilor "Bloody Tales Of Disgraced Lands" şi "A Pagan Storm" sunt două dintre cele mai bune albume de folk metal.Determined Damnation rămâne un album bun,însă mari părţi din album sunt foarte asemănătoare şi câteodată ai senzaţia că asculţi aceeaşi melodie 10-15 minute.Sper ca viitorul album va fi cel puţin la fel de bun ca primele două)
La limită nu prinde top 5 Alestorm-Black Sails At Midnight,dar voi reveni cu un alt post in legătură cu asta.
În a doua jumătate a anului sper la un nou album Ensiferum,albumul de debut Ashaena,noul album Manegarm,al doilea album Wintersun care e amânat de vreo trei ani...şi lista poate continua...

3 comentarii:

  1. Şi eu abia aştept albumul de debut Ashaena. Le-am ascultat pe cele 5 descrise de tine şi, eu personal, al pune albumul Tyr pe primul loc. Albumul Korpiklaani este foarte bun, fiind mai metal decât precedentele. Totuşi, este parcă (prea) diferit de ceea ce aşteptam eu de la ei. (e o părere, nu-mi daţi în cap!)
    De acord cu albumul Eluveitie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Albumul Tyr e foarte bun,de acord..albumul Korpiklaani este mai metalic decat celelalte dar rămâne peste albumul Tyr

    RăspundețiȘtergere